Licentie-aanbod

Miconazol-geladen hydrogels met superieure fungicide en bactericide activiteit

Onderzoekers van de KU Leuven ontwikkelden een nieuwe hydrogel op basis van glycyrrhizine die 2% miconazol bevat voor de lokale behandeling van schimmel- en bacteriële (vaginale) infecties. Deze hydrogel heeft betere schimmeldodende eigenschappen dan Gyno Daktarin en is ook bacteriedodend.

De technologie is geconceptualiseerd door Dr. Karin Thevissen en Dr. Thijs Vackier, verbonden aan de onderzoeksgroepen van respectievelijk Prof. Bruno Cammue en Prof. Hans Steenackers, Centrum voor Microbiële en Plantengenetica (CMPG, KU Leuven), in samenwerking met Prof. Wim Thielemans van het Departement Chemische Ingenieurswetenschappen, KULAK Campus Kortrijk.

Ze zijn momenteel op zoek naar samenwerking met geïnteresseerde farmaceutische partners om de op miconazol gebaseerde hydrogelformule verder te ontwikkelen.

Patent details

CAMMUE B, MEES M, STEENACKERS H, THEVISSEN K, VACKIER T, THIELEMANS W. Imidazole loaded glycyrrhizic acid hydrogels. EP23168100.8; PCT/EP2024/060183. KATHOLIEKE UNIVERSITEIT LEUVEN (onze referentie: ZL922145)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe technologie├źn