Nieuws

‘Een wereld van verschil’: nieuwe brochure bundelt succesverhalen

Successverhalen

Wat hebben wonderlijke schimmels, zuiverende hennep en slimme brilglazen met elkaar gemeen? Het zijn innovaties ontstaan aan onze vijf Vlaamse universiteiten die de samenleving beter maken. Het gezamenlijke platform TTO Flanders van de technology transfer offices van KU Leuven, UGent, UAntwerpen, VUB en UHasselt bracht deze – en nog 22 andere – voorbeelden samen in een nieuwe brochure.

Een wereld van verschil maken met het uitmuntende onderzoekswerk dat gebeurt aan de vijf Vlaamse universiteiten. Daar zetten we als technologietransferdiensten dagelijks op in, door de kennis- en technologieoverdracht van universiteit naar maatschappij mee in goede banen te leiden.

Welke tastbare resultaten levert dat op? Je ontdekt het in onze nieuwe brochure! Daarin bundelen we 25 spraakmakende voorbeelden van hoe onderzoeksvalorisatie eruit kan zien in de domeinen ‘Voeding & landbouw’, ‘Gezondheid’, ‘Energie & duurzaamheid’, ‘Digitalisering & technologie’ en ‘Samenleving’.

De cases komen voort uit projectmatige of structurele samenwerkingen tussen universiteiten en bedrijven, uit onderzoek in opdracht van bedrijven en overheden, of uit een transfer van resultaten via licenties en spin-offs. Een infografiek aan het einde van de brochure geeft een overzicht van enkele feiten en cijfers die achter de succesvolle techtransfer in Vlaanderen schuilgaan.

De brochure is beschikbaar in het Nederlands en in het Engels.

Veel leesplezier!


Lees de brochure

Deze artikels al gelezen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe technologieën